top of page
Watford High Street (13)_edited.jpg

ABOUT THE PROJECT

The 10-year Town Hall Quarter programme brings together seven interconnected projects that will all contribute to revitalising the spaces around the Town Hall, opening up the area to create a vibrant neighbourhood, places for business and areas for all the community to use and enjoy.

ATTRACTIVE DESTINATION

IN THE HEART OF TOWN

The Town Hall Quarter scheme, Watford Borough Council’s major transformation programme, will deliver a range of improvements and enhancements to the area surrounding the town’s historic Town Hall building.

 

This will revitalise the area and make it an exciting and attractive destination for the community and business.

The cost of the programme is being met in a number of ways, including through government funding and support from the National Lottery Heritage Fund.

 

It is also generating savings for the council with over £300,000 saved each year as we have significantly reduced the space we use in the Town Hall, opening it up for other purposes.

Town Hall view CGI (Stage 3).jpg
Pump House (6) web.jpg

UNLOCKING THE AREA'S POTENTIAL

The area around the Town Hall, along with some of the buildings, are not being used to their full potential

 

The Town Hall and Colosseum need improvements so they can be used and enjoyed long into the future. This includes reducing their carbon footprint and improving their energy efficiency.

The area is dominated by car parks and at the moment the open space isn’t somewhere people want to chill out and spend time.

VIBRANT COMMUNITY TOWN HUB

This regeneration programme reflects the council’s ambition for the town, as well as our commitment to its heritage and creativity. It will revitalise Watford’s Museum and Heritage service and secure the future of much-loved local landmarks.

 

Watford is also a great location for entrepreneurs and growing businesses, which is why a new Innovation and Incubation hub is a key part of the scheme. Bringing it all together will be attractive public spaces and much-needed new homes.

Couple at Gallery
bottom of page